Osłonka barierowa
Ma typowe zastosowanie do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych poddawanych obróbce termicznej tj. mielonka, mortadela.
Osłonka barierowa przeznaczona wyłącznie do produktów surowych lub parzonych.
Nie należy stosować osłonki do produktów wymagających wędzenia.
***
Osłonka poliamidowa
Bezbarwna, jednowarstwowa, bardzo wytrzymała, nie przepuszcza pary wodnej, tlenu i promieni UV, chroni przed utratą wagi, aromatu i koloru.
Nadaje wędlinie kształt i wygląd.
Zapewnia doskonałe przyleganie osłonki do farszu, posiada dużą odporność na działania mechaniczne.
***
Osłonka białkowa - bezpośrednia dystrybucja firmy Fabios
Osłonki białkowe to najpopularniejszy typ osłonek. Osłonki białkowe są wytrzymałe i elastyczne, tym samym bardzo proste i wydajne w użyciu.
Osłonki białkowe to opakowanie do kiełbas, które pozwala wyeksponować atrakcyjny wygląd wędlin i zachęcić konsumentów do zakupu.
***