Czosnek granulowany 50g/150g/2kg

Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Nieodłączny składnik wielu kuchni regionalnych. Zawiera substancje o działaniu bakteriobójczym. Stosowany przede wszystkim do tłustych mięs: wieprzowiny, baraniny oraz dziczyzny, cielęciny i drobiu. Aby zneutralizować zapach, czosnek należy podawać jednocześnie z liściem pietruszki, kopru i selera. Podczas smażenia nie może zbrązowieć, bo gorzknieje. Jest silnym środkiem bakteriobójczym, należy do antybiotyków roślinnych.
Surowiec zawiera naturalne związki siarki.
Parametry
Wartości odżywcze | Wartość w 100g produktu |
Wartość energetyczna | 1387 kJ / 331 kcal |
Tłuszcz | 0,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 73 g |
- w tym cukry | 2,4 g |
Błonnik | 9 g |
Białko | 17 g |
Sól | 0,07 g |
ㅤ | ㅤ |
Kraj pochodzenia składników | Chiny |
Alergeny | Naturalnie występujące dwutlenek siarki i siarczyny. Na terenie magazynu występują następujące alergeny: gluten, soja, orzechy, seler, gorczyca, sezam oraz SO2 |
GMO | Nie |
Jonizacja | Produkt nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego i nie zawiera napromieniowanych składników. |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.