Czosnek granulowany 50g/150g/2kg
Dostępny
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Nieodłączny składnik wielu kuchni regionalnych. Zawiera substancje o działaniu bakteriobójczym. Stosowany przede wszystkim do tłustych mięs: wieprzowiny, baraniny oraz dziczyzny, cielęciny i drobiu. Aby zneutralizować zapach, czosnek należy podawać jednocześnie z liściem pietruszki, kopru i selera. Podczas smażenia nie może zbrązowieć, bo gorzknieje. Jest silnym środkiem bakteriobójczym, należy do antybiotyków roślinnych.
Surowiec zawiera naturalne związki siarki.
Parametry
| Wartości odżywcze | Wartość w 100g produktu |
| Wartość energetyczna | 1387 kJ / 331 kcal |
| Tłuszcz | 0,7 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
| Węglowodany | 73 g |
| - w tym cukry | 2,4 g |
| Błonnik | 9 g |
| Białko | 17 g |
| Sól | 0,07 g |
| ㅤ | ㅤ |
| Kraj pochodzenia składników | Chiny |
| Alergeny | Naturalnie występujące dwutlenek siarki i siarczyny. Na terenie magazynu występują następujące alergeny: gluten, soja, orzechy, seler, gorczyca, sezam oraz SO2 |
| GMO | Nie |
| Jonizacja | Produkt nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego i nie zawiera napromieniowanych składników. |

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.