Bazylia 20g/100g/1kg
Dostępny
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
Opis
Jedno z najważniejszych ziół przyprawowych, o czym świadczy jej grecka nazwa - "król". Bazylia jest ziołem uniwersalnym, szczególnie lubią ją pomidory, ale dodajemy ją również do ryb, sosów do spaghetti, grzybów, zup, sałatek, oraz potraw z jaj i ryżu. Włoscy kucharze bazylię przechowują w słoikach, liście zasypują solą, zalewają oliwą z oliwek i wstawiają do lodówki.
Parametry
| Wartości odżywcze | Wartość w 100g produktu |
| Wartość energetyczna | 967 kJ / 233 kcal |
| Tłuszcz | 4,1 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g |
| Węglowodany | 10 g |
| - w tym cukry | 1,7 g |
| Błonnik | 38 g |
| Białko | 23 g |
| Sól | 0,19 g |
| Kraj pochodzenia składników | Egipt |
| Alergeny | Produkt nie zawiera alergenów. Na terenie magazynu występują następujące alergeny: gluten, soja, orzechy, seler, gorczyca, sezam oraz SO2 |
| GMO | Nie |
| Jonizacja | Produkt nie został poddany działaniu promieniowania jonizującego i nie zawiera napromieniowanych składników. |

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.